Borduren en zeefdruk

Wij werken met verschillende druktechnieken, waaronder borduren en zeefdruk. Hieronder leggen wij kort uit wat het verschil is tussen beide technieken.

Zeefdruk

Het principe van zeefdruk is een doordruktechniek. Een zeefraam bestaat uit een vierkant raamwerk gespannen met een polyester weefsel. Dit raamwerk wordt voorzien van een lichtgevoelige fotolaag, ook wel emulsie genoemd. Door middel van een diapositieve film kan een zeefraam belicht worden. Alle donkere beelden worden niet belicht en kunnen later uitgewassen worden. Zo ontstaat er een zeefdrukraam.

Men brengt de inkt aan op het raam en met behulp van een rakel wordt de inkt op het artikel gedrukt. Met deze techniek is het mogelijk om meerdere kleuren te bedrukken. Grote aantallen kunnen op automatische carrousels al gauw oplopen tot 600 stuks per uur. Zeefdrukken is daarom uitermate geschikt om grotere aantallen mee te verwerken.

Zeefdruk wordt ook gebruikt voor transferdruk. Hierbij drukt men de inkt op een papieren drager. Elke kleur dient apart gedroogd te worden alvorens men de volgende kleur drukt. Als afsluiter wordt er een lijmlaag gedrukt. Door middel van een warmtepers kan de transfer overgezet worden op het artikel. Transferdruk is vooral geschikt voor werkkleding, kleine oplages en full colour beelden.

Wij hebben een uitgebreid machinepark bestaande uit handdruktafels, transferdruktafels en zeefdruk carrousels. Hiermee hebben wij een productiecapaciteit van 10.000 bedrukte items per dag.

drukken
 

 

 

 

 

 

 

 

Borduren

Borduren is een techniek waarbij garen door middel van een naald rechtstreeks op de kleding wordt gestikt. Voordat er geborduurd kan worden, maakt men eerst een borduurkaart. Hierin wordt het logo omgezet in steken en runnings. Speciale steken en wensen van de klant kunnen met de hand worden getekend. Als de borduurkaart klaar is wordt deze opgeslagen en doorgestuurd naar de machine. De juiste kleuren garens worden in de machine geregen en startklaar gemaakt. Kleding moet worden gespannen in een ronde ring met daarbij een viltlaag aan de binnenzijde. Dit wordt gedaan zodat de garens zich goed kunnen vastzetten.

Wij beschikken over drie machines met totaal 10 koppen. Hiermee kunnen wij oplages van 100 stuks per uur produceren, afhankelijk van het aantal steken.