De toegevoegde waarde van veiligheidskleding

  • 0

De toegevoegde waarde van veiligheidskleding

Het is ontzettend belangrijk dat wanneer je buiten aan het werk bent, je voor anderen goed zichtbaar bent. Dit geldt niet alleen tijdens het werk, maar ook als je ’s avonds een sport beoefent of als je een luchtje wil scheppen.

Veel dodelijke bedrijfsongevallen vinden plaats in de bouwsector. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen worden er steeds strengere eisen gesteld aan veiligheidskleding. De werkgever heeft de plicht om te zorgen voor de gezondheid en veiligheid van de werkgevers. Dat vraagt om goede arbeidsomstandigheden.

Onder andere in de bouwsector kunnen zich veel drukke en gevaarlijke situaties voordoen. Veiligheidskleding is daarom een must. Het zorgt voor herkenbaarheid en veiligheid tijdens het werk.

Veiligheidskleding moet voldoen aan verschillende normen. De belangrijkste norm is dat de kleding het lichaam op een juiste manier beschermt. Daarnaast moet het materiaal sterk, duurzaam en kleurvast zijn. De kleding moet voorzien zijn van maatlabels en etiketten met informatie over de maatvoering, wasvoorschriften en overige essentiële informatie.

Vestjes, jassen, broeken en schoenen behoren o.a. tot de categorie veiligheidskleding. Zo worden veiligheidsschoenen bijvoorbeeld ingedeeld in verschillende klassen. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de eisen. De gewenste tekst voor op de vestjes en jassen kan het beste geplaatst worden op de achterzijde of op de mouwen.

Heb je zin om ’s avonds een rondje te gaan hardlopen? Ook dan is het relevant om goed op te vallen. Nu de herfstperiode weer is aangebroken, worden de dagen korter. Het wordt ’s avonds eerder donker. Op zulke momenten loop je prettiger wanneer je zeker weet dat je gezien wordt door voorbijgangers.


Leave a Reply