Bedrukte kleding wassen? Zo doe je dat!

  • 0
Bedrukte kleding

Bedrukte kleding wassen? Zo doe je dat!

Je hebt net dat shirtje gekocht met die super leuke opdruk of je hebt zelf t-shirts laten bedrukken ter promotie. Natuurlijk wil je dat je kledingstuk er zo lang mogelijk mooi uit blijft zien en dat de bedrukking goed te zien blijft. Dit heeft allemaal te maken met het op de juiste manier wassen van je kleding. Hoewel een handwas het beste is, kan promotie-kleding ook in de wasmachine. Maar, wat is nu de juiste manier? Vraag jij jezelf ook wel eens af hoe je je bedrukte kleding nu het beste kan verzorgen? Lees dan snel deze nuttige was-tips zodat je het langst plezier hebt van je kleding!

Eerst een handwas

Gekleurde bedrukte kleding bevat vaak een nogal grote hoeveelheid aan kleurstof. Het is dan ook het beste de kleding de eerste paar keer met de hand te wassen in lauwwarm water. Later kan de kleding mee met de andere was in de wasmachine. 

Binnenstebuiten

Zorg ervoor dat de kleding altijd binnenstebuiten is gedraaid voordat het de wasmachine ingaat. Dit is echt een must om de bedrukking mooi te houden. De bedrukking blijft zo ook het meest beschermd. Maak ook altijd de ritsen dicht die zitten op broeken, vesten en shirts om beschadiging te voorkomen.

Wasmiddel

Wat wasmiddel betreft kun je het beste kiezen voor een vloeibaar wasmiddel. Waspoeder reageert namelijk agressiever dan een vloeibaar middel. Gebruik ook nooit wasmiddel waar bleek in zit of andere chemische middelen. Naast wasmiddel kun je beter geen wasverzachter gebruiken omdat een eventuele lijmlaag die gebruikt wordt bij het bedrukken van de kleding dan los kan laten.

Juiste temperatuur

Bedrukte kleding wassen begint allemaal met de juist temperatuur. Iedereen weet dat je kleding nooit te heet moet wassen omdat het dan kan gaan krimpen. En dat wil niemand natuurlijk. Voor promotie-kleding geldt precies hetzelfde. Wij adviseren nooit warmer te wassen dan 30 graden, dat is ook nog eens beter voor het milieu!

Kleding ophangen

Na het wassen kun je de kleding het beste direct ophangen in plaats van in de droogtrommel te stoppen. Zo kan de kleding op een natuurlijke manier drogen en heb je de minste kans op kreukels en blijft de bedrukking langer mooi. Bij voorkeur niet in de zon, want de kleur van het textiel kan hierbij verkleuren.

Strijken = no go

Het strijken van een bedrukking is een echte don’t. Uiteraard kun je wel het shirt strijken, maar doe dat nooit op de bedrukking zelf. Ook hier draai je het kledingstuk weer eerst binnenstebuiten voordat je aan de slag gaat. Zet tijdens het strijken het strijkijzer op de laagste stand. Dit is niet alleen het beste voor textiel, ook als je per ongeluk de bedrukking raakt dan gebeurt dit niet meteen met de hoogste temperatuur. Het is slim een theedoek op de bedrukking te leggen, zodat je zeker weet dat de opdruk beschermd blijft.

Meer weten over het wassen van kleding? In een eerder blog hebben we beschreven hoe je veelvoorkomende vlekken in kleding kunt verwijderen.


Leave a Reply