Dit betekent jouw kleur kleding

  • 0
Rainbowbuttons

Dit betekent jouw kleur kleding

Kleur en kleding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden: kleding kan een eerste indruk maken of breken en kleur maakt emoties los. De kleur van je kleding is ook erg persoonlijk. Zo heeft de één alleen maar zwarte items in de kast hangen en kiest de ander juist voor een grote dosis kleur in zijn of haar outfit. Maar wist jij dat de kleur van de kleding die je draagt heel veel zegt over jouw persoonlijkheid maar ook over de gemoedstoestand van anderen? Na het lezen van dit blog over de betekenis van kleur weet jij precies welke kleuren kleding je juist wel óf niet moet dragen.

Eerst eens wat feitjes over kleur en kleding op een rij. Want wist jij dat…

  • 80% van de westerse wereldbevolking een leider ziet in een kleurencombinatie van blauw, rood en wit?
  • Je het meest intelligent overkomt als je de kleurencombinatie geel en grijs draagt?
  • Blauw dé kleur is voor een succesvol sollicitatiegesprek?
  • Hoe meer contrast je in je outfit toevoegt, hoe dominanter je overkomt?
  • Als je een open halslijn draagt, je jezelf benaderbaarder maakt? Met een hooggesloten trui sluit je jezelf juist af.
  • Je nooit een salarisverhoging moet vragen in de kleur beige? Hiermee cijfer je jezelf juist weg.

Benieuwd naar de betekenis van verschillende kleuren? Lees dan snel verder!

Grijs

Draag je vaak grijze kleding, dan ben je een georganiseerd persoon die altijd precies te werk gaat. Je beschikt over een grote dosis discipline en gaat bij alles voor de volle 100 procent. Studie of werk, met jouw doorzettingsvermogen slaag jij je er wel doorheen. Ook het maken van planningen is voor jou appeltje eitje, je bent namelijk een kei in organiseren. Negatieve associaties met deze kleur kunnen zijn dat je onpersoonlijk en wat afstandelijk overkomt. Grijs wordt vaak ook geassocieerd met saai en grauw terwijl donkergrijs (antraciet) juist met luxe wordt geassocieerd.

Zwart

We love black. Het is een kleur die ontzettend populair is om te dragen voor veel mensen. De kleur staat voor elegantie en mysterie. Als persoon ben je voorzichtig en op je hoede, je denkt altijd na voordat je iets zegt of doet. Zwart staat echter ook voor dramatisch en serieus. De kleur wordt vaak gedragen voor het benadrukken van status, elegantie, autoriteit en stijl. Een nadeel is dat de kleur veel afstand schept, wat dus niet een hele handige kleur is om te dragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Wit

Reinheid, frisheid en puurheid: dat zijn de eigenschappen die passen bij de kleur wit. Het is de kleur van onschuld en vrede. Jij bent sympathiek en je hebt graag mensen om je heen. Dit uit zich ook andersom, want mensen gaan graag met jou om. Als je vaak wit draagt, laat je zien dat je perfectionistisch bent. De kantjes eraf lopen komt namelijk niet voor in jouw vocabulaire. Daarnaast ben je open en eerlijk, mensen weten veel van jou af. 

Kledinggaren

Zilver

Zilver is een kleur die normaliter niet heel vaak wordt gedragen naast de feestdagen. De kleur staat voor zakelijk, strak en modern. Als persoon ben je intelligent, kalm en zeker van je zaak. Enkele minpuntjes van deze kleur kunnen zijn dat je wat ongeïnteresseerd en koel kunt overkomen op je omgeving. 

Goud

Shine! Als persoon val je op en je laat altijd duidelijk van je horen. Hierdoor kan niemand om jou heen. Luxe en rijkdom passen bij je, wat ervoor kan zorgen dat je wel een tikkeltje té materialistisch bent ingesteld. Jij beschikt als geen ander over een aanzienlijke dosis inspiratie en een groot bewustzijnsgevoel. Let wel op dat je soms wat egoïstisch over kan komen, terwijl je alleen maar goede bedoelingen hebt.

Geel

Geel is een vrolijke kleur. Niet voor niets ben jij optimistisch ingesteld en altijd positief. Mensen begeven zich dan ook graag om jou heen. Verder staat geel voor moed, focus, alertheid, doelgerichtheid en rationeel denken. Draag je deze kleur, dan breng je een gevoel van warmte, vreugde en blijdschap naar boven. Negatieve associaties zijn kritisch en nerveus.

Oranje

Net als geel is oranje een kleur waar je blij van wordt. Je enthousiasme daarnaast werkt ook erg aanstekelijk op je naasten. Je bent actief, creatief en impulsief en daarom altijd in voor iets nieuws! De kans is aanwezig dat je met het dragen van de kleur oranje soms opdringerig en egoïstisch over kan komen, gezien oranje nogal een kleur is die de aandacht trekt.

Rood

De kleur van passie en romantiek, dat is rood. Jij valt op en je wilt je dan ook absoluut niet verbergen. Jij beschikt over veel energie en uithoudingsvermogen. Een sterke wil onderscheidt jou ook, als het moet dan trek je je eigen plan zonder je wat van anderen aan te trekken. Nadeel hiervan is dat anderen je koppig en dominant kunnen vinden. Verder wordt je getypeerd als een ware levensgenieter!

Rainbow scarf

Roze

In roze zijn twee tinten te onderscheiden: zacht- en hardroze. Draag je zachtroze kleding, dan ben je een erg begripvol persoon. Je bent goed in slecht-nieuwsgesprekken en kan mensen goed troost bieden. Als er keuzes gemaakt moeten worden, dan maak je die niet zonder hier eerst goed over na te denken. Zachtroze kleding kan soms kinderachtig en onzeker overkomen. Hardroze daarentegen staat voor zekerheid en sensualiteit. Jij houdt geen blad voor de mond, niemand is zo direct als jij. Dit zorgt er wel voor dat je bazig en overheersend overkomt op je collega’s of relaties. De kleur roze in het algemeen staat voor kalmte en jeugdigheid.

Paars

Net als goud wordt paars geassocieerd met luxe en rijkdom. Je weet wat mooi is maar je bent wel een tikkeltje arrogant. Voor sommige mensen ben je ook een beetje een mysterieus persoon.

Blauw

De kleur blauw straalt kalmte, rust en vertrouwen uit. Als je veel blauw draagt, dan zien mensen je als een betrouwbaar persoon. Jij accepteert elke persoon zoals hij is en je bent goed in het juist communiceren met iedereen. Positieve associaties bij blauw zijn verder doelgericht, evenwichtig, loyaal, status en macht. Veel (zakelijke) logo’s bevatten de kleur blauw. Dit is ook niet zo gek, bedrijven willen zich graag associëren met oprechtheid.

Groen

Iemand die vaak groene kleding draagt, is goudeerlijk. Je bent creatief en altijd bereid om ergens aan mee te werken. De kleur staat voor evenwicht, vertrouwen, positiviteit en balans. Wel heb je af en toe de angst om de controle te verliezen en kun je wat jaloers zijn op anderen. Niet voor niets luidt het spreekwoord ‘groen van jaloezie zien’!

Bruin

Jij bent een natuurlijk en stabiel persoon. Vrienden maken is voor jou geen enkel probleem. Dit heb je te danken aan jouw sociale kwaliteiten en je betrouwbaarheid. Als je veel bruine kleding draagt, kunnen mensen jou wel saai en bezitterig vinden. Afhankelijk van de kledingcombinatie, wordt bruin ook vaak als oubollig beschouwd.

En, wat is jouw favoriete kleur kleding?


Leave a Reply